Halk arasında “yağlı kağıt” olarak da ifade edilen pişirme kağıtlarının üretiminde kesinlikle hiçbir hayvansal, sentetik veya bitkisel yağ kullanılmaz. Kağıttaki kayganlık hissini veren malzeme, gıdayla teması tamamen sağlıklı olan slikonize malzemeden oluşan formülüdür. Özel formül, üzerine konulan gıdanın pişirme esnasında kağıda yapışmamasını sağlar ve elle tutulduğunda yağlıymış gibi kayganlık hissi verir. COOK Pişirme Kağıdı bu sayede mutfakta çalışmayı kolaylaştıran dokusunu kazanır.

COOK, pişirme kağıdını Türkiye’ye tanıtan firmadır. İdeal koşullarda COOK Pişirme Kağıdı, ambalaj üzerinde belirtilen maksimum sıcaklık derecesini (220°C) aşmayacak şekilde pişirme ve kızartma işlemleri için kullanılmalıdır.

Geç tutuşan ve su geçirmeyen; özellikle fırında pişirmede tepsilerin temiz kalmasını sağlayan; yağlama gerektirmeyen ve gıdaların tepsiye yapışmasını önleyen pişirme kağıdı, tepsiden servise aktarım esnasında yiyeceklerin dağılmasını da önler.

Ürün kullanılırken kenarları, fırının ısıtma bölgelerinden uzak olacak şekilde kıvrılmalı; fırın ızgarasına yakın seviyede et ve yağlı ürünler pişirmekten kaçınılmalıdır.

Fırında pişirme, buharda pişirme ve kızartma için yeni COOK Çok Amaçlı Folyo’yu kullanabilirsiniz. İç yüzeyi pişirme kağıdı ve dış yüzeyi alüminyum folyo olarak tasarlanan bu ürün yiyecekleri sıcak tutar, ısınmayı hızlandırır ve buzlanmayı önler.

COOK Pişirme Kağıdı ambalajının uzun ömürlü ve pratik kullanımı için:
1. Kutu üzerinde işaretli noktadan parmağınızla hafifçe bastırarak işaretli yerden diğer elinizle çekerek açın.
2. COOK Kesilmiş Pişirme Kağıdı için: Ruloları merkezden çekerek alın.
3. Pişirme kağıdını, kullanacağınız tepsinin üzerine yerleştirin.
4. Kağıdın, fırının ısıtıcı rezistanslarına temas etmemesi için; gerekiyorsa fazla kenarları kesin veya içe doğru katlayın.

COOK Pişirme Kağıdı’nı tekrar eden pişirme işlemlerinizde; yağlamaya gerek olmaksızın tekrar kullanabilirsiniz. Mikrodalga fırında ve 220 dereceye kadar sıcaklıkta kullanıma uygundur.

COOK Mutfağından Pişirme Önerileri

Peynirli Kabak Yuvarlama Tarifi

Sahan Kebabı Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Sahan Kebabı'nın nasıl yapıldığını anlatıyor.

Tencerede Levrek Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Tencerede Levrek tarifinin nasıl yapıldığını anlatıyor.

Zeytinyağlı Mezgit Sarması

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Zeytin yağlı mezgit sarması tarifinin nasıl yapıldığını anlatıyor.

Acıbadem Kurabiyesi Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Acıbadem Kurabiyesi tarifinin nasıl yapıldığını anlatıyor.

Meyveli Kurabiye Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Meyveli Kurabiye tarifinin nasıl yapıldığını anlatıyor.

Körili Köfteler Tarifi (Nohutlu Pilav ile)

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Körili Köfteler ve Nohutlu Pilav tarifinin nasıl yapıldığını anlatıyor.

Kayısılı Turta Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Kayısılı Turta'nın nasıl yapıldığını anlatıyor.

Karışık Pizza Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Karışık Pizza'nın nasıl yapıldığını anlatıyor.

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Kakaolu Islak Kurabiye tarifinin nasıl yapıldığını anlatıyor.

Kağıtta Levrek Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Kağıtta Levrek'in nasıl yapıldığını anlatıyor.

Frambuazlı Chesecake Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Frambuazlı Cheese Cake tarifinin nasıl yapıldığını anlatıyor.

Fırınlanmış Tarçınlı Waffle Tarifi

Fırında Tatlı Cevizli Patates Püresi Tarifi

Ev Yapımı Beyti Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Ev Yapımı Beyti tarifinin nasıl yapıldığını anlatıyor.

Domatesli ve Patlıcanlı Mozarella Salata Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Domatesli ve Patlıcanlı Mozarella Salatası'nın tarifinin nasıl yapıldığını anlatıyor.

Deniz Mahsulleri Sufle Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Deniz Mahsulleri Sufle tarifinin nasıl yapıldığını anlatıyor.

Çin Usulü Ballı Tavuk Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Çin Usulü Ballı Tavuk Tarifinin nasıl yapıldığını anlatıyor.

Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Muzlu Çikolatalı Pasta'nın nasıl yapıldığını anlatıyor.

Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Çikolata Parçacıklı Kurabiye tarifinin nasıl yapıldığını anlatıyor.

Buğday Salatası Tarifi

Daha fazlası www.cookmutfagi.com'da

Pişirme Kağıdı Çeşitleri

COOK Normal Pişirme Kağıdı

Mutfakların vazgeçilmez malzemelerinden olan pişirme kâğıdı, fırında pişirme işlemlerinde tepsinin yağlanmasını, kirlenmesini önleyen kullanışlı bir çözümdür.

COOK Kesilmiş Pişirme Kağıdı

Yağlamaya gerek kalmadan ve besinlerin pişirme kabına yapışmasını engelleyerek hızlı ve temiz bir pişirme için vazgeçilmez bir üründür. Kolay kullanım için optimal genişlikte önceden kesilmiş pişirme kağıdı mikrodalga ve normal fırınlarda tekrar tekrar kullanılabilir, doğayı kirletmez.