COOK Fırın Torbası - COOK Tüketici Ürünleri
KurumsalOnline Alışveriş

Sağlıklı Sulu ve
Lezzetli Yemekler

COOK Fırın Torbası

Fırın torbaları bir fırın içinde; et türevleri ve sebzeler başta olmak üzere gıdaları pişirmekte kullanılan, ısıya dayanıklı polyester veya naylon muhafazalardır. Fırın torbası gıdalardaki doğal sıvıyı hapsederek kurumalarını önler. COOK Fırın Torbası’nda pişen gıdalar lezzet, koku ve besin değerlerini korur; pişirme sonrası fırını temizleme ihtiyacını ortadan kaldırır. Fırın torbası ile pişirme süresi kısalır, yemek hazırlanırken yağ ilavesine gerek kalmaz. Torbada kalan suyu lezzet vermek amacıyla yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Tamamen hijyenik ortamlarda üretilen COOK Fırın Torbası, BPA ve ftalat türevi sağlığa zararlı plastikler içermez. Türk Gıda Kodeksi uyarınca 200 dereceyi aşmayacak sıcaklıklarda; normal veya mikrodalga fırınlarda kullanılabilir. Başta çeşitli sebzeler, tavuk ve kırmızı etin pişirilmesinde; balık ve karides gibi hassas yiyeceklerin grillenmesinde kolaylık sağlar. Kızartmaya sağlıklı bir alternatiftir.

COOK Pişirme Torbası, orta ısıda sulu ve lezzetli yemekleri sofranıza getirir.







• Fırınınızı 200 dereceyi geçmeyecek şekilde ısıtın.

• Torbanın içerisini 1 tatlı kaşığı un ile bulayın.

• Pişirmek istediğiniz malzemeyi koyduktan sonra paketten çıkan büzgü ile torbanın ağzını sıkıca bağlayın.

• Fazla buharın tahliye edilebilmesi için fırın torbası üzerinde toplu iğne ile birkaç ufak delik açın.

• Torbayı 6cm’den sığ olmayan bir tepsi içinde fırına yerleştirin.

• Pişirme sonrası tepsiyi fırından çıkararak torbayı kesin ve malzemeyi servis edin.

Streç filmler, buzdolabı ve fırın poşetleri, başlangıçta polivinil klorür -veya yaygın adıyla PVC’den imal ediliyordu… 2000’li yılların başında, plastikleştirici olarak kullanılan bazı ajanların, yağlı yiyeceklere nüfuz ederek sağlık riski oluşturabileceği endişesiyle PVC, yerini düşük yoğunluklu polietilen (LDPE) malzemeye ve polimerize plastiklere bıraktı.

Tehlikeli kimyasallar içermeyen LDPE’nin yapışkanlık özelliği, PVC’den imal edilen benzerlerine oranla daha düşük olmakla birlikte, mutfakta sağlıklı kullanım için uygundur. LDPE’den imal edilen COOK Streç Film, esnekliklerini artırmak için plastiklere eklenen ve sağlığa zararlı olduğu bilinen ftalatları içermez. PVC’ye oranla daha az enerji kullanılarak üretilir ve 100 % geri dönüştürülebilir olması nedeniyle çevrecidir. Streç filmde yapışkanlığı ve esnekliğini artırmak üzere, insan ve çevre sağlığına tehdit oluşturmayan alternatif ek materyaller üzerinde araştırma ve geliştirmeler sürmektedir.

Amerika’da ve tüm dünyada üreticiler, kullandıkları malzemenin zehirli olmadığını ISO 10993 uyarınca ispatla yükümlüdür. Türk Gıda Kodeksi’ne göre polietilen streç film ve fırın torbaları, yağlı gıdalar dahil her türlü gıda ile temas edebilir. COOK Streç Film ve COOK Fırın Torbası günümüzde özellikle plastik, naylon, polyester ve PVC gibi maddelerin üretilmesinde etkin rol oynayan Bisfenol A (kısa adıyla BPA) içermemektedir.

Gıda Çeşitleri Ağırlık Pişirme Süresi Sıcaklık
Normal Fırın Modu Turbo Fırın Modu
Küçük balık, düz bonfile, dilim balık 500 gr. 20 dak. 15 dak. 180-200°C
Büyük ve Bütün Balıklar 1-1,5 kg. 40-60 dak. 35-50 dak. 100-200°C
Küçük kümes hayvanları, piliçler 1-1,5 kg. 45-60 dak. 100 dak. 180-200°C
Büyük kümes hayvanları, ördek, kaz, hindi 3 kg. 130 dak. 100 dak. 180-200°C
Sebze 1 kg. 40-60 dak. 35-50 dak. 180°C

• Fırınınızı 200 dereceyi geçmeyecek şekilde ısıtın.

• Torbanın içerisini 1 tatlı kaşığı un ile bulayın.

• Pişirmek istediğiniz malzemeyi koyduktan sonra paketten çıkan büzgü ile torbanın ağzını sıkıca bağlayın.

• Fazla buharın tahliye edilebilmesi için fırın torbası üzerinde toplu iğne ile birkaç ufak delik açın.

• Torbayı 6cm’den sığ olmayan bir tepsi içinde fırına yerleştirin.

• Pişirme sonrası tepsiyi fırından çıkararak torbayı kesin ve malzemeyi servis edin.

Streç filmler, buzdolabı ve fırın poşetleri, başlangıçta polivinil klorür -veya yaygın adıyla PVC’den imal ediliyordu… 2000’li yılların başında, plastikleştirici olarak kullanılan bazı ajanların, yağlı yiyeceklere nüfuz ederek sağlık riski oluşturabileceği endişesiyle PVC, yerini düşük yoğunluklu polietilen (LDPE) malzemeye ve polimerize plastiklere bıraktı.

Tehlikeli kimyasallar içermeyen LDPE’nin yapışkanlık özelliği, PVC’den imal edilen benzerlerine oranla daha düşük olmakla birlikte, mutfakta sağlıklı kullanım için uygundur. LDPE’den imal edilen COOK Streç Film, esnekliklerini artırmak için plastiklere eklenen ve sağlığa zararlı olduğu bilinen ftalatları içermez. PVC’ye oranla daha az enerji kullanılarak üretilir ve 100 % geri dönüştürülebilir olması nedeniyle çevrecidir. Streç filmde yapışkanlığı ve esnekliğini artırmak üzere, insan ve çevre sağlığına tehdit oluşturmayan alternatif ek materyaller üzerinde araştırma ve geliştirmeler sürmektedir.

Amerika’da ve tüm dünyada üreticiler, kullandıkları malzemenin zehirli olmadığını ISO 10993 uyarınca ispatla yükümlüdür. Türk Gıda Kodeksi’ne göre polietilen streç film ve fırın torbaları, yağlı gıdalar dahil her türlü gıda ile temas edebilir. COOK Streç Film ve COOK Fırın Torbası günümüzde özellikle plastik, naylon, polyester ve PVC gibi maddelerin üretilmesinde etkin rol oynayan Bisfenol A (kısa adıyla BPA) içermemektedir.

Gıda Çeşitleri Ağırlık Pişirme Süresi Sıcaklık
Normal Fırın Modu Turbo Fırın Modu
Küçük balık, düz bonfile, dilim balık 500 gr. 20 dak. 15 dak. 180-200°C
Büyük ve Bütün Balıklar 1-1,5 kg. 40-60 dak. 35-50 dak. 100-200°C
Küçük kümes hayvanları, piliçler 1-1,5 kg. 45-60 dak. 100 dak. 180-200°C
Büyük kümes hayvanları, ördek, kaz, hindi 3 kg. 130 dak. 100 dak. 180-200°C
Sebze 1 kg. 40-60 dak. 35-50 dak. 180°C

COOK Mutfağından Pişirme Önerileri

Fırında Limonlu Tavuk Tarifi

Fırında Tavuk Tarifi

Elma Dolması Tarifi



Diğer COOK Pişirme Grubu Ürünleri