Standart alüminyum folyo tek başına korunması gereken hafif ürünleri saklamak için ideal bir çözümdür. İnceliğinden dolayı bu ürünle pişirme yapılması, sağlık açısından önerilmez. Asiditesi (domates, turunç vb.) yüksek gıdaları uzun süre saklamak için kullanılmaz.

COOK Alüminyum Folyo ile sandviçlerinizi sarabilir, kapakları olmayan derin çanaklar ve tencerelerin üzerini örtebilir, dolapta veya derin dondurucuda saklamak üzere etlerinizi; sebze ve meyveleri sarabilirsiniz.

Canlıların yaşam kaynağı olan ışık ve oksijen, yağların okside olmasına ve küflenmesine yol açar. COOK Alüminyum Folyo bu iki etkiye karşı tam bir koruma; koku ve aroma, nem ve bakterilere karşı hijyen sağlar. Gıda ve ecza endüstrisinde yoğun olarak kullanılan alüminyum folyo, içecekler ve süt ürünleri başta olmak üzere; uzun ömürlü ambalajlar hazırlamak için kullanılır. Mutfakta yemek artıklarının saklanmasında ve kokuların karışmasını önlemekte; dışarıda hazır yiyeceklerin yolculuğa çıkarılması, paketlenmesi ve servis edilmesinde kullanılır.

Perfore edilmiş (üzerinde delik açılmış) alüminyum folyo yaprakları, sıcak servis için mükemmeldir; yiyeceklerin daha uzun süre sıcak kalmalarına ve estetik bir şekilde sergilenmelerine olanak sağlar. COOK Alüminyum folyo ile mutfak kaplarınızı çok güçlü bir şekilde yalıtabilirsiniz: Gıdaları saklarken kokularının karışmasını önlemekte kullanabilirsiniz.

Tüm metalik alaşımlar gibi alüminyum folyo da, mikrodalga fırınlarda kullanılmaya uygun değildir. Mikrodalga içerisindeki elektromanyetik akımlar, folyo üzerinde elektrik akımı oluşmasıyla sonuçlanabilir. Her ne kadar modern mikrodalga fırınlar bu tip istenmeyen durumlara karşı güvenlik önlemlerine sahipse de, mikrodalga fırınlarda pişirme yapmak için her zaman COOK Mikrodalga Streç Film gibi özel ürünler tercih edilmelidir.

• COOK Alüminyum Folyonun hangi yüzünü kullanmalıyım? Parlak yüzü mü, mat yüzü mü?

Alüminyum folyonun her 2 yüzeyi; dondurma ve saklama işlevleri bakımından aynı özelliktedir. Bir yüzün diğerine oranla daha mat olmasının nedeni, tamamen üretim süreciyle ilgilidir. Son sarma işleminde çelik makaralar ile temas eden yüzey, daha parlak bir görünüm kazanır.

• Gıdaları dondurarak saklarken alüminyum folyo mu, yoksa farklı bir ürünü mü tercih etmeliyim?

Alüminyum folyo, tüm koruma ürünleri içerisinde su buharını geçirme oranı en düşük malzemedir. Bu, gıdaların doğal sıvılarını muhafaza etmelerini sağlar. Uzun süreli dondurma ve saklama işlemlerinizde alüminyum folyoyu güvenle kullanabilirsiniz.

Alüminyum folyo üreticileri yaygın olarak saf alüminyumdan yararlanırlar. Yakın zamanda folyoyu inceltebilmek ve dayanıklılığını artırmak için farklı alüminyum alaşımları üzerinde incelemeler ve çalışmalar yapılmıştır. Alaşım bir kez belirlendiğinde bir kalıp içerisine dökülerek genişçe bir yüzey elde edilir. Soğuma aşamasında silindirler yardımıyla istenen inceliğe getirilerek veya tek bir seferde haddelenerek imal edilir. Bu işlemler, alüminyum istenen inceliğe erişinceye dek tekrarlanır. Elde edilen alüminyum folyo önce stok bobinlere; sonrasında ise kesilerek mutfaklarımızda kullandığımız dar karton rulolara sarılır.

• Standart COOK Alüminyum Folyo ürününü gerektiğinde sıvı ve toz gıdaların aktarılmasında; huni şekline bükerek veya tezgah üstünde akıtmaz ve sızdırmaz bir çalışma alanı oluşturmakta kullanabilirsiniz.

• Folyo içerisinde sandviç, kek, börek, çörek, taze ve kurutulmuş meyve ve sebze gibi ürünlerinizi güvenle saklayabilirsiniz.

• Hayvansal yağ atıklarınız için; derince bir kabın içerisini folyo ile kaplayarak, donduğunda bir hamlede toplanıp atılabilecek pratik ve çevreci bir çözüm oluşturabilirsiniz.

• Aynı anda reflektif (yansıtıcı) ve iletken özelliklere sahip olan alüminyum folyo ısı, elektrik ve elektromanyetik yalıtımında da yaygın olarak kullanılmaktadır.

COOK Mutfağından Pişirme Önerileri

Zeytinyağlı Fasulye Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda ZeytinyağlıFasulye tarifinin nasıl yapıldığını anlatıyor.

Haytaylı Tatlısı

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Haytayla Tatlısı'nın nasıl yapıldığını anlatıyor.

Baharatlı Somon Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Baharatlı Somon tarifinin nasıl yapıldığını anlatıyor.

Yedi Sebzeli Piliç Dolması Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Yedi Sebzeli Piliç Dolması tarifinin nasıl yapıldığını anlatıyor.

Papaz Yahnisi Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Papaz Yahnisi tarifinin nasıl yapıldığını anlatıyor.

Frambuazlı Chesecake Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Frambuazlı Cheese Cake tarifinin nasıl yapıldığını anlatıyor.

Biftek Rulosu (Dolması) Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Biftek Dolması tarifinin nasıl yapıldığını anlatıyor.

Pastırmalı Levrek Tarifi

Şef Ceyda Baza ve Şef Mehmet Yalçınkaya COOK Mutfağı'nda Pastırmalı Levrek tarifinin nasıl yapıldığını anlatıyor.

Taze Baharatlı Tavuk Dolması Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Rafet İnce ile beraber Tavuk Dolması'nın nasıl yapıldığını anlatıyor.

Havuçlu Kek Tarifi

Şef Ceyda Baza COOK Mutfağı'nda Havuçlu Kek'in nasıl yapıldığını anlatıyor.

Daha fazlası www.cookmutfagi.com'da